Close
SUPERMAN: RED SON, DE MARK MILLAR

SUPERMAN: RED SON, DE MARK MILLAR

Quan el vaig vorer a la tenda de còmics, no ho vaig poder evitar. Superman Roig? Açò que és? Després vaig saber que el guió ha estat escrit per Mark Millar, un dels autors més aclamats i exitosos del còmic americà actual, i guionista de les sèries The Ultimates o The Authority.

La història es prou bona (la veritat es que no acostume a llegir còmics, a part de El Jueves) , i comença a mitjans del segle XX, a Nord Amèrica, quan el president es avisat d’una nova arma soviètica pitjor que la bomba d’hidrogen, que no és altra que Superman, un extraterrestre que va caure a Ucraïna de menut, i s’ha criat amb les ideologies de Lenin i Stalin.

Superman arriba al poder després de la mort per enverinament de Stalin.Però Superman no es un tirà,ell tan sols vol ajudar a l’humanitat a sortir del capitalisme que està destrossant-la i aniquilant-la a base de guerres i fam. Però Nord Amèrica no vol tindre relacions amb el comunisme, i Luthor, una ment privilegiada, intenta acabar amb ell per tots els mitjans.

També surt Batman, que es rebel.la contra Superman, de manera anàrquica, i buscant altra vegada que el caos esclate al món, fart ja del control que té aquest a tot arreu (però la veritat es que Superman no mata mai a ningú, es limita a ajudar a tots). Batman es representa amb el símbol de la V com un rat-penat, al més pur estil V de Vendetta.

Guanyarà el capitalisme? Guanyarà el comunisme? Guanyarà l’anarquisme? O perdran tots? Si l’encontreu, i vos agraden els còmics, el recomane, està molt bé.

1 thought on “SUPERMAN: RED SON, DE MARK MILLAR

  1. Només que l’entrada anterior no em va deixar dormir. Pareixia que vetllava un mort.

    Ulls espolsats, fora son hem d’estar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen + 12 =