Close
ENTELÈKIA I PELLIKANA NO TOCARAN A LES TROBADES

ENTELÈKIA I PELLIKANA NO TOCARAN A LES TROBADES

Censura: La censura és l’ús de poder, per part d’un Estat, organització o qualsevol tipus de grup influent, per a controlar la llibertat d’expressió.
També es pot considerar la censura com un judici negatiu que es fa
d’alguna cosa, encara que té la tendència a que és prohibeix que eixa
cosa siga mostrada perquè es considera que no s’ha de saber. La censura
criminalitza determinades accions o la comunicació de les mateixes. En
un sentit modern, la censura consisteix a qualsevol intent de prohibir
la informació, els diferents punts de vista o formes d’expressió com l’art o la parla vulgar entre d’altres. La censura es du a terme amb la fi de mantenir el statu quo,
control·lant el desenvolupament d’una societat, o suprimint la
disconformitat d’un poble sotmès. Es molt comuna la censura a la
religió, els clubs i d’altres grups socials, principalment pels
governs. No obstant, també existeixen molts grups en defensa dels drets
civils, oposats a distintes formes de censura.
Les Trobades d’Escoles Valencianes que tenen lloc el dia 7 de Juny a Castalla, no comptaràn amb l’actuació dels grups locals Entelèkia i Pellikana, ja que als mandataris de la gavina no els agraden les idees polítiques d’alguns membres que componen els grups, i ja que no els agrada la música que practiquen (per lo que m’han dit). En comptes de Entelèkia i Pellikana, actuarán Maria Jesus i su Acordeón i Los Sabandeños, grans professionals de la música que ja han tingut el plaer de tocar a Castalla (açò ja es irònic). El grau de professionalitat de Maria Jesús i su acordeón supera a 5 alumnes del conservatori de música d’Alacant, per el que es veu…Així funciona la cultura a Castalla. El “senyor” que va rebre el Premi Donya Sofia de la Figa de Sa Tia, per el seu pla sobre droges, avui censura a 5 alumnes de conservatori i altres tants que tenen il.lusió de tocar al seu poble per qüestions polítiques. No seria convenient parlar amb Donya Sofia? Per que si el guanyador del premi que otorga aquesta senyora, fa aquestes coses…Quin mal exemple per al seu pla de droges!! Que pel que es veu, està funcionant de meravella, sobretot a Castalla.
Castelluts i castelludes, no fa falta que us esforçeu fent activitats alternatives a beure i drogar-se, ja que el guanyador del Reina Sofia per el seu pla sobre droges després tirarà els vostres esforços per el clavegueram.
Ei! Que no passa res!! Ja estem “curats d’aspanto”!!! Ja tocarem en altre moment, i si no, mos presentarem a “Tienes Talento” o algún programeta d’eixos, que promouen tant la cultura (sobretot la nostra). O farem la versió de “Lola” per a l’anunci de Coca-Cola. Si llocs i oportunitats no en faltaràn, i si no que li ho pregunten a Chikilicuatre. 
Ah! oblidava que el divendres que ve Pellikana estarà actuant a Tavernes Blanques…No falteu!!!
http://www.youtube.com/v/AZEJprPUofk&hl=es

   Els Meus Amics de la Construcció, aquell meravellós vídeo de l’any passat

2 thoughts on “ENTELÈKIA I PELLIKANA NO TOCARAN A LES TROBADES

  1. Hola, sóc Agostí, un Colivenc de Benidorm que ha sentit un poc la vostra música. Confesse sincerament que m´ha agradat. A banda de què qualsevol música feta en valencià ja implica per a mi una predisposició a agradar-me, l´estil, la interpretació i les lletres encara augmenten més si cap el plaer de sentir-vos. Em vaig assabentar despús-ahir d´aquesta prohibició. I sé que no vos faltaran llocs on tocar, però un concert al vostre poble i en el marc de les trobades és una avinentesa molt sucosa i que s´hauria d´aprofitar. Però no em sorprén sincerament. Jo també estic curat “d´aspanto” veient Canal 9 (on es censuren moltes coses) i veient el tema de la tv3. Què hi farem! Amb actuacions com aquestes demostren i reafermen el seu pensament únic i el seu nul recolzament a qualsevol tipus de música feta en valencià. Tant de bo arribe el dia en que la música dels  Ovidis, Raimons, pellikanes i d´altres estiga totalment normalitzada en aquest País

    Una abraçada ben forta

    Salutacions,

    Agostí

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 5 =