Close
Música, Pólvora i Trons: Ska-p, Lagrimas y Gozos

Música, Pólvora i Trons: Ska-p, Lagrimas y Gozos

Després de 7 anys sense cap disc d’estudi…torna Ska-p!!! Demà sortirà el nou àlbum “Lagrimas y Gozos“, però ja podeu baixar-lo per escoltar-lo i veure si us agrada.

Lletres facilones, ritmes contagiosos….Però si ja les tinc totes a dins del cap! i ja no puc llevar-me-les!!

Començen amb “Ni fu ni fa“, fent una burla de la democràcia actual i el bipartidisme regnant, i la inutilitat de votar als mateixos lladres cada 4 anys, ja siguen del PP o del PPSOE, amb un ritme dels de “no parar de botar” amb els metalls característics de Txiquitin i Gari (Trompeta i Trombó respectivament).

El libertador” es ja més pausada, i tracta sobre la lluita indígena a Amèrica Llatina, i sobre la manipulació de les televisions “aspanyoles” (les quals tenen nombrosos interessos allí)  en tot el que està relacionat amb els països socialistes d’Amèrica Llatina (Veneçuela, Bolívia i la lluita del EZLN a Xiapes) .

La següent, “Crimen Sollitationis” és la cançó que sona ja a tots els llocs, i és una puntada en la boca del Vaticà i l’abús a menors que va arrossegant aquesta secta, la més destructora dels que ha conegut l’èsser humà. Jo també odie al vaticà.

La manipulació de les grans empreses i els mitjans de comunicació a Estats Units converteixen a nens en bèsties ansioses de sang i de disparar, a base d’inculcar por en la ment de la població. “Fuego y Miedo” reflecteix el problema de les armes especialment a Estats Units, amb la incorporació del so d’una armónica.

Rebel.lió en “La Colmena” !!! Aquesta és especialment canyera i amb trossos rapejats en francés. A França són molt grans, ja ho van demostrar al disc en directe, on el públic fa que t’exploten els timpans quan canten “El vals del obrero”.  Parlen de la vida en general a una ciutat, i posen a Sarkozy com a el que és. “Oui, je suis la racaille de set patrie, oui on l’attend le “Karcher” de Sarkozy.
Oui, je suis le feu de la justicie.Oui, nous sommes le fue de la justicie”.

“Gasta Claus”, és la nadala per aquest any, sense cap dubte! Des d’aquell mític “Villancico” del disc “Eurosis” que no feien cap nadala!! Com és evident, i en toc d’humor, contra el consumisme de nadal.

“El imperio romano se derrumbó,  mas tarde el imperio español, y los yanques caerán no serán la excepción“. “El imperió caerá” una cançó ska contra l’imperi americà que juga a la tornada amb l’anglés, amb solo de guitarra de Josemi inclós!

Los hijos bastardos de la globalización” es més seriosa, i parla sobre l’explotació als xiquets arreu del món per a que el capitalisme continue avançant i provocant més misèria arreu del planeta.

Cómo cambiaría completamente la situación
si fuese a tu hijo a quien dedicase ésta canción
no tiene amparo, a nadie le interesa
al bolsillo, a los beneficios de la empresa
En occidente su llanto no se siente
el sufrimiento y la apatía no se ven
las leyes son dictadas por la gran empresa”

“Prosigue mi jornada, ya se pone el sol
Tengo 12 años, vivo en la desolación acá en otra dimensión”


El meu més fort aplaudiment a totes les empreses (de Castalla, que també en hi ha… i d’on siga) que s’enduen el treball als països més pobres per a que ells tinguen més diners.  Vosaltres sou l’escòria que alimenta el planeta de misèria.

Aplegarà el dia de la Victòria!! “Vandalo” é? una cançó dedicada a tots els que no callen davant de tanta desigualtat social
A todos los caídos, a los detenidos, a los que resisten en pie.A todos mis hermanos que nunca han callado, que no se han dejado vencer”
.

No s’han oblidat de Bush i Ànsar!! A “El tercero de la foto” fan la cançó mes divertida del disc amb la fotografía de “Las Azores” com a tema principal. Mai oblidarem el “xuplapollisme” d’Ànsar. Això si que passarà a la història.

Nuevo incendio forestal, alta rentabilidad, buena manera de especular“. Una cançó amb la “Decadencia” del nostre ecosistema per culpa del capitalisme i la cobdícia dels nostres mandataris. Encara serà massa tard per a salvar la nostra terra? Esperem que no.

I la cançó més tendra del disc (i probablement de la seua discografía) amb solo de trompeta inclós, ” Que puedo decir?” dedicada a la filla de Pulpul, motiu per el qual van fer un paró d’uns anys. Esperem que algún dia els nostres fills pugen veure un món millor.

“En ti pongo mi esperanza, semilla de nuestra sangre
mi amor, mi niña, mi vida, ver tu sonrisa es un soplo de aire
El futuro es una canción, te canto a ti, compañero
tienen que ver nuestros hijos que el mundo tiene que tener remedio”

I per finalitzar, la cançó dedicada a la senyora Maquensi (“concejal” de Turisme de Castalla, i molt involucrada en les tradicions “aspanyoles” que res tenen a veure amb la gent de Castalla) “Wild Spain” es una bomba contra les tortures que sofreixen els animals a tota la península. Des del bou embolat, fins a les corregudes a les plaçes de bous.

“El toro de la Vega, el toro de San Juan
el toro embolao o el toro enmaromao
La sangre y dolor es plato principal
el sufrimiento ajeno es magistral
goce con nosotros viendo agonizar a un animalNO
VOLEM TORTURADORS A CASTALLA. FORA EL BOU EMBOLAT!


http://www.campanyes.org/bous
FIRMA!!!

BAIXA EL DISC DE SKA-P “Lagrimas y Gozos” d’ací (ENLLAÇ ARREGLAT)

1 thought on “Música, Pólvora i Trons: Ska-p, Lagrimas y Gozos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × 4 =