Close
MONSTERS IN MOSCOW

MONSTERS IN MOSCOW

Concert cel.lebrat a Moscou dies després del cop d’estat del 91. Fou el primer concert a l’aire lliure que es va fer a l’Unió Soviètica. 11.000 soldats colpegen i intimiden a més de 500.000 persones. Pantera, Black Crowes, Metallica i AC/DC escalfaven l’ambient gelat de Moscou, mentre els seus milers de fans vivien moments d’incertesa.

El 19 d’agost de 1991, el vicepresident Yanayev, el primer ministre Pavlov, i el ministre de defensa Yazov , intentaren un cop d’estat front al govern de Gorbachov, per impedir la ruptura de l’Unió Soviètica, ja que es volia donar més poder a les repúbliques (especialment a la república russa de Yeltsin).

Boris Yeltsin s’aprofità de la situació per agrupar a totes les forces "democràtiques", i va fer una crida a la població per a la vaga general. Però la gent no el va recolzar. La perestroika de Gorbachov havia acabat en caos i fam, la qual cosa va fer que la gent no recolzara als polítics reformistes.

La gent treballadora va recolzar el colp d’estat, mentre que els qui envoltaven a Yeltsin eren els pocs que va beneficiar la perestroika i veien en el capitalisme el millor camí per a la Unió Soviètica.

En resum: Un poble que no sabia que era pitjor, el fals comunisme patit durant anys, o el capitalisme inútil que s’aproximava amb la dissolució de la URSS.

Deixe el vídeo complet per a qui vulga gaudir d’un moment històric, podeu baixar-lo amb aquest programa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seventeen + eight =