Close

Leonardo DiCaprio: Últim Avís (documental)

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=videoseries?list=PL370F8B06C9E46613&hl=ca_ES]
Narrada i produïda per l’actor nord-americà Leonardo DiCaprio, aquest documental de temàtica mediambiental aprofundeix en el canvi climàtic que vivim i ofereix solucions i un missatge optimista de cara al futur del nostre planeta.
Un dia i un altre seguim tota mena de catàstrofes als informatius: sequeres, fam, inundacions terribles, pluges sense precedents, huracans, pluja àcida, la mitjana de temperatures més elevada des que se’n té constància… Semblen casos aïllats, però realment ho són o són peces d’un trencaclosques global molt més gran que podrien barrar el pas al futur de la humanitat?
“Últim avís” descriu el punt de no retorn, l’últim moment en què encara serà possible salvar el planeta i explora com és que la humanitat hi ha arribat: la manera com vivim, el nostre impacte sobre els ecosistemes de la Terra i què podem fer per canviar aquest curs. La pel·lícula inclou diàlegs amb experts d’arreu del món, com ara l’antic primer ministre soviètic Mikhaïl Gorbatxov, el prestigiós científic Stephen Hawking, l’excap de la CIA R. James Woolsey idi caprio els experts en disseny sostenible William McDonough i Bruce Mau, a més de 50 científics capdavanters, pensadors i líders que presenten els fets i debaten els temes més rellevants que afronta el nostre planeta.
Amb narració de l’actor Leonardo DiCaprio, “Últim avís” ha estat produïda pel mateix DiCaprio, juntament amb Leila Conners Petersen, Chuck Castleberry i Brian Gerber, i ha estat escrita i dirigida per Leila Conners Petersen i Nadia Conners.
El nostre món està sota setge. Els seus oceans i les seves selves generen oxigen, absorbeixen diòxid de carboni, regeixen el clima, el temps i la temperatura. Però a l’alquímia dels gasos naturals d’efecte hivernacle que permeten la vida s’hi han afegit productes químics procedents dels tubs d’escapament i de les xemeneies dels humans. Els oceans s’han inundat de mercuri, metalls pesants i productes químics tòxics. Els boscos estan minvant, els deserts s’eixamplen, el glaç de l’Àrtic es fon i el pergelisòl ha començat a clivellar-se. La Terra és cada vegada més càlida. Des que un meteorit va colpejar el planeta fa 55 milions d’anys no s’havien extingit mai tantes formes de vida.
Però són permanents aquests canvis? O són peces d’un trencaclosques que si s’encaixessin revelarien una història més llarga que cal explicar? “Últim avís” ens porta una història humana que recorda qui som i quina relació tenim amb el nostre món, l’única llar que tenim. Ens trobem en una era mediambiental, ens agrade o no.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 5 =