Close
LA CULTURA DELS PAÏSOS CATALANS, D'ENHORABONA

LA CULTURA DELS PAÏSOS CATALANS, D'ENHORABONA

M’he quedat bocabadat quan he escoltat el conte de Quim Monzó a Frankfurt, tant que l’he vist varies vegades seguides per a que no se m’escapara cap detall. Meravellós aquest home com a escriptor i fent discursos (per a no haver fet mai cap, a segut el millor que he vist en la vida). Quanta veritat ha dit aquest home en 13 minuts, crec que ningú esperava un discurs tan original i tan, uf, no hi ha adjectiu per a descriure’l.

Tant a segut l’impacte que m’ha deixat, que de seguida he anat al youtube a veure que hi havia, i altra vegada m’he quedat amb un somriure al veure la nostra Muixeranga tocada a Frankfurt. El 9 d’Octubre d’ahir va ser un espectacle vergonyós per part del senyor Camps, que pensarà aquest home al veure La Muixeranga sonant a Frankfurt? Però que aquest home pensa? He contestat la primera pregunta amb la segona. La cultura de Catalunya, València i Mallorca són a Frankfurt, i aquest home ni tan sols farà un comentari, es limita a assistir als actes de presència del 9 d’Octubre i a estar de "xarreta" amb els seus companys de partit, que probablement no parlaran en el nostre idioma, ni voldran fer-ho.

Però clar, que té que fer aquest "senyor" per una cultura que assassina dia a dia?, que té que fer aquest "senyor" a part de que li caiga la cara de vergonya?. A Frankfurt es representa la cultura d’Andorra, Catalunya i les Illes, però i la Valenciana? el segle d’Or de la nostra literatura no ha arribat amb tot l’esplendor a Frankfurt gràcies a un "senyor" que diu que es valencià…O si? Per què a la literatura valenciana no els fa falta un "traga-croquetes" que vaja a fer un discurset, és més, aquest senyor faría el ridícul més del que ja l’ha fet al no anar. Però com ha dit Monzó, que té que fer un polític més que elaborar discursos buits que es pugen utilitzar a qualsevol acte? En eixe aspecte als nostres no els guanya ningú.

Nosaltres seguirem d’enhorabona al veure que la nostra cultura encara està viva, per molt que alguns ja volgueren que fos morta.

.

7 thoughts on “LA CULTURA DELS PAÏSOS CATALANS, D'ENHORABONA

 1. Com pots dir que no hi éreu? A banda de la Muixeranga. I en Tirant? I na Carmesina? I n’Ausiàs? I tants i tants. I també us representen els Llull, Riera, Monzó, Mira, Porcel, Barbal, Rodoreda, Pla… O no?

  Vol dir que hauríeu estat més ben representats amb aquest empirreume que us va tocar a la rifa? Fins que no us passi la mala ratxa, veniu en colla amb la resta de la family i passeu-ne xiulant, d’aquestes espalmatòries.  

  És millor ser una orfeneta que no que t’hagi de torcar el moc un drac.

  Mentre tant, tu, en comptes de dir els catalans tenien en Montilla, els de les Illes tenien n’Antich i nosaltres, pobres orfenetes, ningú, donant per fet el que ells voldrien, que és tenir-nos a fragments (no els donis mai la raó en això!), digues: ahir la meva literatura era a Frankfurt, i ens va representar en Quim Monzó. Hi havia una sèrie de polítics, que estan per això: per devorar canapès i fer funcionar la indústria del canapè i de la croqueta, com passa a tot arreu.

  Els polítics no representen ningú. Sí: potser el canelobre que us ha tocat a vosaltres (un canelobre que fa molt poc llum) representa l’accionariat d’algun viver de green, o similar.

 2. Però… tu creus que el tio Camps coneix la cultura que està ofegant? Tinc un amic dolçainer que tots els anys va a tocar-los, i cobrar-los, als blavers en les manifestacions matinals blaveres, i sona el Cant dels Maulets, la Muixeranga… i ni cas, no saben què són, no saben distingir. M’han dit que una vegada va arribar a tocar-los els Segadors i tot, però no em crec tal cosa. La pròxima vegada que el veja li ho preguntaré.

  També sóc dels que pensen que de moltes de les imatges que varen eixir ahir, molts catalanets del principat, ni papa…

 3. Tenieu raó, ara s’ha quedat molt millor. I la frase de les croquetes me l’he copiada, que m’ha agradat, senyor dels avions.

  Com rectificar es de sabis (no de polítics), rectifique. La veritat es que la frase era un poc desafortunada.

  Gràcies!!

 4. Parlant de Països Catalans, us convido a visitar el meu bloc Tens un racó dalt del món, i a participar al 25è joc literari, que serà molt especial.
  Cal fer un viatge virtual per la nostra geografia a través de set blocs en representació dels diversos territoris dels Països Catalans, per tal de poder solucionar l’enigma que us proposaré.
   
  Per tot això, us demano que feu difusió d’aquesta iniciativa lúdica i cultural, per tal de fomentar la màxima participació i unir el territori de parla catalana gràcies a la força del moviment blocaire.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 + two =