Close

Jimi Hendrix: l'home que van convertir en un déu

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=videoseries?list=PLE669B226C8A994A9&hl=ca_ES&hd=1]
James Marshall “Jimi” Hendrix (27 de novembre del 1942, Seattle, Washington – 18 Setembre, 1970, Londres, Anglaterra) fou un músic, cantant i guitarrista nord-americà.
 
jimi hendrix
La seua àvia materna era una índia cherokee pura i el seu avi un escocés. Sa mare sempre va tenir problemes amb la beguda, de manera que Hendrix va ser criat per son pare l’afroamericà Al Hendrix. Autodidacta, va aprendre a tocar blues escoltant Muddy Waters, i la seva carrera musical començà al costat de prestigiosos artistes de blues com B.B. King, Ike & Tina Turner, Little Richard i Wilson Pickett, i les seves principals influències foren T Bone Walker i Johnny Guitar Watson. El 1966 es traslladà a Anglaterra, on formà el grup Experience. Allí contactaria i influiria músics com The Beatles, Eric Clapton, The Rolling Stones o The Animals. La seva fama esclatà després de la seva actuació al festival de Woodstock del 1969. Considerat com un investigador i renovador del rhythm and blues i alhora un mite sexual, morí ofegat en el seu propi vòmit després d’una llarga temporada de problemes amb les drogues. Després de publicar el 1966 i 1967 els singles Hey Joe i Purple Haze que el feren famós, el seu zenit artístic arribà amb l’edició del disc Axis Bold as Love (1967), considerat la cimera de la música psicodèlica i que va immortalitzar el tema Little wing, una de les seues composicions pròpies més valorada pel seu treball de guitarra; a més, enregistrà Are you Experienced (1967), Electric Ladyland (1968) i Band of Gypsys (1970). Va morir el 18 de septembre del 1970 a causa de mesclar alcohol i pastilles per dormir. La seua nòvia va testificar que se n’havia pres 7 i va morir ofegat pel seu propi vomit. Entrava així a formar part del Club dels 27 en la imaginació popular.
Després de la seva mort, el seu mite es va engrandir i gairebé tots els grans guitarristes de rock and roll i blues posteriors se n’han declarat deixebles o bé, han admès la seva influència. L’any 2003, la revista Rolling Stone el va elegir com el millor guitarrista de tots els temps i la seva cançó Purple Haze com la segona millors amb guitarra de tots els temps.
Gairebé 40 anys després de la seva mort, Jimi Hendrix (1943-1970) continua sent un músic referencial i un dels personatges més fascinants de la història del rock. Us proposem un recorregut per la seva vida i la seva carrera, totes dues curtes però igualment intenses.
En només quatre anys, Hendrix va passar de ser un guitarrista de blues desconegut a convertir-se en una icona de la cultura rock, un músic brillant i un personatge ple de contradiccions. El documental “Jimi Hendrix: l’home que van convertir en un déu” mostra un home al mateix temps exhibicionista i tímid, adorat i incomprès, ambiciós i consumit per l’èxit.
Aquest retrat de Hendrix, produït per la BBC, s’atura en tots els episodis importants de la vida del músic: una infància sense mare, l’arribada a Londres, el descobriment per part dels britànics, el retorn triomfal als Estats Units gràcies al festival Monterey Pop, l’històric concert a Woodstock i el declivi personal dels últims anys.
Està fet a partir dels testimonis dels qui el van conèixer millor: els seus músics (Noel Redding, baixista de The Jimi Hendrix Experience), les seves amants i amics com el productor Chris Stamp i el líder de The Animals, Eric Burdon.
http://ca.wikipedia.org/wiki/Jimi_Hendrix

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen + six =