Close

Heavy: La Història del Metal (documental)

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=videoseries?list=PLAB5AC25CD85D4D7D&hl=ca_ES&hd=1]
“Heavy, la història del metal” és un documental sobre la història del rock dur des de Black Sabbath, Deep Purpe i Led Zeppelin, fins a Marilyn Manson i Limp Bizkit.
Està dividit en quatre parts:
Welcome To My Nightmare” ens condueix des de les arrels del Metall a finals dels anys seixanta, en la industrial i bombardejada ciutat de Birmingham (Anglaterra)  fins a l’espectacular ascens de Kiss i el “Glam Metal” a principis dels anys setanta.  En aquesta etapa destaca el gust per disfressar-se i la teatralitat de les actuacions de Rock. A destacar la que dona nom a aquest capítol, del mestre Alice Cooper. Molt després, als 90, un jove estatunidenc anomenat Marilyn Manson faria el mateix!
 
rob halford
“British Steel” examina el dolorós creixement del metall durant els anys 70, quan els crítics prestigiosos del  Rock i el Punk van amenaçar la seua existència. El Rock dur estava de capa caiguda, i el que es duia eren les crestes i els pantalons trencats. No hi havia lloc per al virtuosisme. Però un desconegut Rob Halford, cansat d’eixa moda, entrava a una tenda de roba sadomasoquista, i creava un nou estil (jaquetes de cuir i punxes)  i l’històric himne “Hell Bent For Leather“. Abans del final de la dècada, bandes com Judas Priest, Iron Maiden i Def Leppard van donar forma al que després va ser conegut com “The New Wave of British Heavy Metal.
“Looks That Kill” mostra la prosperitat del Metall a l’assolellada Califòrnia: Quiet Riot, Mötley Crüe, Guns N’ Roses… el món de metall a Sunset Strip! I amb l’escuma de les banyeres d’hidromassatge (jacuzis) de totes aquestes estreles del Hard Rock i el Heavy Metal, la crítica va crear la pel·lícula “This is Spinal Tap” i el llibre “The Decline of Western Civilization“. A destacar la mítica escena del membre del grup W.A.S.P. (We are Sexual Perverts) ofegant-se a la piscina amb una ampolla de Vodka, que ix també al documental.
Finalment “Seek and Destroy” ens porta al costat fosc: Metallica, Thrash Metal, Nu Metall (Korn, Limp Bizkit), i com la música i les imatges de Marilyn Manson van ser associades amb la massacre de Columbine.
Cadascun dels capítols equival a 3 vídeos. En total hi ha 12 vídeos que es reprodueixen automàticament mitjançant la llista de dalt!
Salut, Rock, Punk i Metall!
heavy la història del metal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + nineteen =