Close
EL GOVERN CATALÀ TIRA AL FEM 12 MILIONS D'EUROS

EL GOVERN CATALÀ TIRA AL FEM 12 MILIONS D'EUROS

Hem va fer molta gràcia llegir ahir a Vilaweb la notícia dels 12 milions d’euros invertits pel govern català en programari privatiu de Micro$oft per a 4 anys. Més gràcia hem va fer després llegir-ne un altra sobre els 8,8 milions de dòlars que anava a estalviar-se el govern holandés a l’any. al posar a les seues computadores programari lliure. Son molts diners, veritat? Com a usuari d’Ubuntu, una de les distribucions més importants de GNU/Linux, vaig considerar greu que el govern català haja tirar al fem 12 milions d’euros. I això que no han dit el que van a gastar-se en antivirus, suport i altre programari.

Així i tot, hi ha una petita esperança, ja que el nou contracte amb Micro$oft no impedirà l’ús de programari lliure als ordinadors.

Com a usuari normal, he tret els meus comptes, a l’esquerra per a Windows, a la dreta per a Ubuntu (o qualsevol altra distribució):

Una llicència de Windows Vista Ultimate: 176€: // Ubuntu Gutsy Gibbon: 0€
Una llicència de Microsoft Office 2007: 624,5 € // Open Office en Català: 0€
Una llicència de Panda Antivirus: 80€ // En Ubuntu Gutsy Gibbon Antivirus? jaja
Una llicència de Photoshop: 1.042 € // GIMP: 0€
Una llicència de Pinnacle Studio:129 € // Kdenlive: 0€
Una llicència de VMWare: Des de 1640 € // Virtualbox: 0 €
Una llicència de Virtual DJ: 250 € // Mixxx: 0€
Una llicència de Dreamweaver: 555 € // Bluefish Editor: 0€
Una llicència de Nero: 60€ aprox. // K3b: 0€

En total són uns 4556 €…anava a posar més coses, però se m’ha remogut la panxa. El Cubase (per a edició musical) val 870 € aproximadament, mentre que l’Ardour val 0€…

I que es això del programari lliure? Finalment vos deixe amb aquesta entrevista amb el seu gran difusor, Richard Stallman, al C33. fa ja un temps.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × two =