Close
STALINUX? LINUX COMUNISTA (2 part)

STALINUX? LINUX COMUNISTA (2 part)

Ja vaig escriure sobre aquest tema fa un temps, però es que cada vegada hem sorprenc més al pegar una miradeta per la xarxa. Escric aquestes frases des del Sistema Operatiu Sabayon (fa unes setmanes vaig abandonar Windows definitivament), i ara veig que hi ha edicions "comunistes" com Red Hat Linux.

Però no precisament d’això volia parlar, més be de la campanya que ja ha iniciat Windows per a llevar-se del damunt a Linux. Mirant per Internet es troben fotos com la de l’esquerra…Aconseguiran desprestigiar-lo, o més bé tot el contrari? Amb mi ho han aconseguit, passe ja de Windows (continua)

Sabayon Linux: Totalment Gratuït i millor que el Windows Vista

Al processador de textos de Stalinux no existeixen els símbols del dòlar o de l’euro. El Firewall de Berlin es la millor ferramenta per evitar intrusions i virus, el Burgès Bombing, un script per lluitar contra els blocs feixistes, i sense oblidar la Kremlin Konsola!… Es una broma!! Per ara no existeix un sistema operatiu així (però per uns moments vaig pensar que era cert).

Red Hat Linux si que existeix, i va ser creada al 1994 per Bob Young i Marc Ewing seguint la tradició lliure creada per Stallman l’any 1985 (declaració dels principis GNU). Existeixen desenes de distribucions GNU/Linux al mercat, totes elles utilitzant Software Lliure.

Richard Stallman, el "Che" de l’Informàtica, defensa la llibertat de les obres de coneixement per damunt de la comercialització i la privatització. Jo, com a usuari recent d’aquestes modalitats, m’incline al seu favor i faig una crida a tots els usuaris de S.O. capitalistes per a que eliminen aquest del seu sistema. Es un camí llarg i difícil, però a la llarga serà el millor.

I que fa mentrestant Bill Gates (l’home més ric del planeta)? Espantar-se. Acaben de traure el Vista i ja pensen traure un al 2009 anomenat Vienna. Serà que tenen por de que la gent canvie a Linux? El que estan fent es tractar Linux com ho van fer a la Guerra Freda, anomenar comunista allò que sigui diferent per a que la gent no ho utilitze… canvien els temps però no les estratègies. Però Linux no és comunista. Es Lliure, Gratuït, i per a compartir entre tota l’humanitat… Però comunista? Tal volta la seva essència tinga molt a veure amb el comunisme, solament hi ha que pegar-li una miradeta a la biografia de Stallman.

Es pensen que podem pagar per un ordinador (a partir de 300 Euros) un Sistema Operatiu Windows ( de 116 a 400 Euros), Office 2007 (uns 170 Euros ) O utilitzarem Sabayon (per exemple) (0 Euros) i OpenOffice ( 0 Euros) ? I sense calcular tots els programes de després (Nero, PhotoshopPhotoshop, Pinnacle…) Per a que si s’encontren gratuïtament a la xarxa?

A Linux l’únic que han creat son mites falsos per a que la gent gaste. I la gent, per comoditat o ignorància ho fa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 + 14 =