Close

Speed On: Dragonforce, The Power Within (320)

Speed On: Dragonforce, The Power Within (320)
Nota: 8,5
Descarrega’l
El nou disc dels londinencs Dragonforce ve, com era d’esperar, carregat d’adrenalina.  La banda que va fer famosa el joc Guitar Hero, gràcies a la velocitat d’una de les peces que s’incloïa de la banda: Through The Fire And Flames, la cançó més difícil d’interpretar del joc degut a la velocitat vertiginosa amb la que s’executa (podeu veure un vídeo d’una persona que la va tocar a la perfecció).
La cançó comença amb una melodia perfecta amb “Holding On” per donar pas a un ritme de cavalcada signe d’identitat de la banda, seguida d’un “Fallen World” que encara s’accelera més i que encara et fa córrer més depressa. Aquesta estaria catalogada com a Extreme Power Metal.
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=cU4GXgaCFTI]
Una de les sorpreses del disc és el single “Cry Thunder“, molt Heavy Metal. Res a veure amb els ritmes accelerats tan característics. Més èpica i amb més regust als anys 80. Pot ser el nou cantant, Marc Hudson, ha tingut molt que vorer en aquesta sonoritat un poc més especial.
Però no poden baixar molt el ritme, i una vegada més, i a tota canya, entra “Give Me the Night“, amb una tornada que fàcilment se’t queda en la memòria i no deixes d’entonar-la. De les millors del disc!
Wings of Liberty” entra amb uns dolços teclats i la veu de Marc Hudson demostrant tot el que val (que és molt!) , per donar pas a un ritme més habitual, amb les guitarres de Herman Li i Sam Totman donant canya!  I es que el senyor Li és un guitarrista de nivell asiàtic i que a aportat curiosos sons de videojocs al seu estil de tocar la guitarra!  No en va, hi ha qui diu de Dragonforce que són un grup de Nintendo Metal!   Tot i que aquesta cançó no té una tornada típica, el treball que fan tots els músics és superb.
M’agraden molt les sonoritats i melodies de “Seasons” i “Heart of the Storm“…sonen tant als anys 80…quan governaven grups com Iron Maiden, Helloween i començava també Blind Guardian. Les guitarres genials a partir dels dos minuts i mig a “Heart of the Storm” són de les de traure’s el barret.
Les dues salves d’arcabusseria finals són l’èpica “Die By The Sword“, amb sons de tot tipus i un ritme constant, i una tornada de batalla, i “Last Man Stands“, amb una estructura semblant, però amb uns teclats i unes guitarres brutals per a un final apoteòsic.
Brillant.  A més a més, aquesta versió ve amb 4 cançons extra: Seasons (acústica), Cry Thunder (live), Heart of the Storm (tornada diferent), i una cançó instrumental anomenada “Avant la Tempete“.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + one =