Close

Renaixement de la llum: Esclafamuntanyes amb nova apariència

Esclafamuntanyes
(clica per veure a mida real)

Feliç any nou a tots! Els i les paganes hem celebrat aquestos dies el solstici d’hivern (Yule), exactament del dia 21 al 22 de desembre: el renaixement de la llum mentre la foscor governa…al cercle polar àrtic no ix el sol en tot el dia!! També aquestos dies es feien a Roma les Saturnàlies, hereves directes del que avui coneixen els cristians com Nadal.

Però a partir d’aquest moment els dies, poc a poc, seran més llargs, fins arribar a la Nit de Sant Joan (diada nacional dels Països Catalans), on la foscor de la nit serà la més curta, i es fan fogueres a tot arreu de la nostra geografia!.

La gent dels Països Catalans,a més a més celebrem el Tió Caganer el dia de nadal, i el “Home dels nassos” la nit de cap d’any. Però lamentablement, la gran majoria de gent celebren l’adaptació cristiana d’aquestes dates, i ignora que són tradicions paganes o d’altres cultures que van “adaptar/copiar/plagiar” els cristians, i que avui s’han convertit en una paranoia consumista.

I tot açò per dir que he trobat un nou tema per al meu ordinador(anomenat Esclafamuntanyes!) anomenat “Night Impression“, i un nou fons espectacular, que combina tot el que m’agrada: la nit, la lluna, i el colors de la gamma dels violetes:del morat al rosa. A partir del solstici, tot es renova, i el meu Ubuntu no anava a ser menys!

Que passeu un bon any 2010!!

1 thought on “Renaixement de la llum: Esclafamuntanyes amb nova apariència

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 − one =