Close
INTERNET COMUNISTA?

INTERNET COMUNISTA?

Ja fa temps que vaig veure aquesta propaganda que va circulant per els sectors americans, i hem vaig sorprendre prou.

Com tots sabreu existeix Linux i la seva modalitat de "codi lliure" per a tots els programes que fan. Es l’anomenat "software lliure", que poc a poc va guanyant-li terreny a Microsoft. El copyleft (dret a copiar) contra el copyright (dret de copia;no es pot copiar).

I com no els grans empreses ja fan campanya contra aquesta modalitat de compartir el software a nivell mundial per a que la gent puga copiar i modificar el que vulga de forma gratuïta. I com no ho comparen amb el comunisme, i la veritat es que tenen raó. Linux es una organització que podríem considerar comunista (no ho son), comparant-la amb Microsoft, ja que el que fan es ben senzill: Compartir tot el que fan sense interessos capitalistes.

El seu inventor Richard Stallman, cansat de que el món de la informàtica duia camins diferents del que ell havia imaginat, una comunitat lliure on els programadors pogueren modificar el codi font dels programes quan ells volgueren, i que fora de forma desinteressada i gratuïta, va crear la Fundació de Software Lliure GNU.

El Projecte GNU va ser iniciat per Stallman per a crear un Sistema Operatiu totalment lliure i per retornar l’esperit de cooperació entre els diferents programadors.

Avui en l’actualitat existeixen moltes versions de Linux totalment gratuïtes que pots baixar d’Internet o que van amb qualsevol revista. Pràcticament tot allò que té Microsoft s’encontra gratuïtament a Internet: El Open Office es la modalitat gratuïta del Office de Microsoft, El Avast es un antivirus gratuït que competeix amb Panda i altres, i un llarg etcétera.

Esperem que continue aquest projecte endavant i que no acabe ningú amb ell. Poc a poc la gent anirà donant-se compte de que Linux es la millor opció per a la gent corrent. El nou Windows (una copia de un sistema operatiu de Linux, per cert), ja van comentat que es una estafa, i poc a poc Windows inventarà nous mètodes per a que la gent no puga compartir arxius per internet.

Aquesta propaganda que circula per internet no es altra cosa que un atac del capitalisme contra tot alló que considera amenaçador. A tot alló que considera que pot llevar-li el negoci. I els americans, com tots sabreu, tenen al comunisme en molt bon lloc. Li tenen tots molta estima. I ho demostren amb anuncis com aquest. Molt bo. En molts llocs l’efecte d’aquesta propaganda serà a l’inversa!

Mes informació açí

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *