Close

EL DISC DE LA SETMANA: LA PHAZE, MIRACLE

La Phaze són un grup francés de mestissatge (o més concretament, barregen estils com dub, downtempo, drum’n’bass, hip-hop, free & acid jazz, jungle, punk, ragga… com veieu, en poques paraules, mestissatge).

Ens presenten aquest nou àlbum anomenat “Miracle”, que va sortir a la venda el 5 de maig, i que a la primera escolta, sona molt molt bé (estic en aquests moments escoltant-lo per primera vegada), prou mes guitarres que en anteriors treballs (com els meravellosos Pungle Roads, o Fin de Cycle) però sense deixar a banda el drum’n’bass i el hip hop, per suposat.

Començen amb canya amb la cançó que dona nom al disc, “Miracle”, i com sempre, les veus d’aquesta gent, que al ser en francés i en anglés li donen un aire nou a aquest tipus de música.

La cançó “Devil Game” també es un no parar, a mi personalment la tonaeta em recorda algún grup americà de rock de la nova generació. a “La Cause” participa la rapera “Keny Arkana”, la responsable del ressorgiment del hip hop a frança i una gran activista anti-sistema. Com a nota curiosa, la cançó “La Rage” va ser utilitzada pel Front National de Jean-Marie Le Pen, a lo que ella va respondre en un temps rècord amb la cançó “Le Front de la Haine” (El front de l’odi) per a reafirmar les seues conviccions sobre aquests feixistes d’ultra-dreta.

En “A Table” continuen amb el que millor saben fer, la seua mescla personal de rock amb hip hop i drum’n’bass, amb un ritme contagiós. “Fievre de L’exil” amb la col.laboració de “Gogol Bordello” un grup de folk-cabaret-punk (o alguna cosa així) que fan una sorprenent espectacle en directe amb violins, acordions…

Com a comentari, dir que han tocat amb Manu Chao (el Manu Chao sempre esta clavat en tot…), en una gira per Brasil. Podeu veure el vídeo aqui.

El videoclip del senzill (“Peine de Vie”) ha estat dirigit per Sophie Levy. Podeu descarregar el disc d’ací.

1 thought on “EL DISC DE LA SETMANA: LA PHAZE, MIRACLE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × 2 =