Close
EL DESERT S'ACOSTA

EL DESERT S'ACOSTA

1.500.000 m2 es el que volen urbanitzar entre les serres del Maigmó i el Ventós. L’Ajuntament de Tibi (PSOE), juntament amb la Conselleria de Territori, (que no ha contestat a les al.legacions que va presentar Esquerra Unida el més d’abril de 2006), han declarat que on es pretén urbanitzar està declarat sòl urbanitzable. Aquest cas no es com el de Catral, ara  el PSOE i el PP s’han unit per a deforestar. Aquest PAI ja va ser presentat abans amb el govern del Partit Popular, i es prevenen uns 1.300 bungalows. I tot en un dels pulmons més important de la comarca.

No solament durà problemes com l’abastiment d’aigua, també es una greu amenaça a la flora i la fauna de la zona del "Maigmó i Serres de la Foia de Castalla". Aquesta gent sap el que fa? De veritat tenen estudis? La declaració de Paisatge Protegit concebuda al Maigmó, i aquest pla d’urbanització han estat realitzats pràcticament al mateix temps. En que pensen?

Sense estudis d’impacte ambiental (ara sols els falta agafar una bufanda per a medir el vent, al igual que amb les molinetes), i afirmant que es legal, ja que es construeix sobre sòl urbanitzable. No es il.legal el que han fet a Castalla Internacional? Per que no venen a denunciar-los, perquè son del Partit Popular? Quins beneficis trauran per a no parar aquesta urbanització (del PSOE)? O es que lo de Catral va ser per a que quedara "bonico"?

De moment els afectats han recurrit a varies institucions, des de l’Unió Europea fins al Síndic de Greuges.

El desert s’acosta. El formigó es la única inversió per part d’aquesta comunitat. A la Fira de Fitur l’únic que venen és el que hi ha: "Xalecitos en la Sierra". Quan no quede res per urbanitzar no se que inventaran… Xalets davall de l’aigua? No donem idees.

10 thoughts on “EL DESERT S'ACOSTA

  1. Pellikana, abans de parlar deuries informar-te be, perque el que diga "Información" no és la Biblia. Un example: fa anys van morir peixos en el Pantano de Tibi, segons ells, 16 tones de carpes mortes, segons el capataç dels treballadors: 5 tones més o menys…. Ja veus. Pues això, el PP que governava "en funcions", perque ja havia perdut les eleccions, va aprovar tramitar el PAI de l’Aljub, per als foràneos "L’Algibe", amb 1700 cases, també de 1000 a 2200 en Terol els Nadals anteriors, amb un "pleno" extraordinari urgent,  i Mecli amb 950 cases. Hi havia un prestec al 29% que costava 75000 pts diaries al poble i no hi havia cap estudi ni de recursos ni de res al poble, i el que és pijor, el poble no guanyava res de tot açò. Durant un any l’actual equip de govern va parar els PAIs i es va fer un estudi de l’aigua als pous de Tibi. Mentres, amb un conveni van parar el prestec, que ja no ha seguit costant res al poble, e de les altres urbanitzacions es van renegociar els PAIs i s’han tragut beneficis per al poble. Per qué no s’han parat??? Pues perque Tibi no té un puto duro per a indemnitzar als promotors que ja havien presentat els seus PAIs, i ja teniem prou amb un prestec que ens va embargar fins al cementeri i tot el que tenia l’ajuntament. Es van rebaixar les cases a construir a l’Aljub a 1200 i pico i les parts més altes són zones verdes, res de cases i xaletets. Ara han proposat dur aigua a totes les urbanitzacions del poble, i el PP (diguem Prepotència Politica) de l’oposició, que no representen a la major part de la gent del PP de Tibi, es nega a tot el que vuguen fer. També es van negar a que es feren unes pistes polideportives per al poble, perque no es necessari, diuen, no es necessari res…. l’alcalde i els regidors seguixen fent el seu treball, i no es veuen pels bars, com els anteriors alcaldes, que la seua oficina era el bar, i si no, que ho  pregunten al Maigmó, i el rastoll que van deixar allí…… També sé que han pagat moltes coses de fa 8 i 15 anys, perque  l’anterior alcalde deia que el que ho ha fet que el pague (el prestec al 29 %), i aixina 40.000 coses. Per cert, l’anterior alcalde, Angel Galiano volia tancar al més anterior en la presó, Tonyi Mira Bellido, i ara, van juntets a la radio de Paco, que clar, no té ningún color politic, veritat?????

    Si vols saber més cosetes, pregunta i sobretot  assessora’t bé abans de parlar, i també dic una cosa: Tibi té dret a viure un poc millor i a prosperar, però sempre, des de el respecte a la natura que l’envolta i a la seua gent

  2. Ara solament fa falta que algú hem pase informació actualitzada (que no siga de l’Información ni de Torgua) i actualitze aquesta noticia. Si algú hem pot passar l’entrevista d’Onda 15, o algún document o alguna noticia o alguna cosa, de seguida canvie la noticia (si hem pareix raonable,clar). Si algú sap alguna cosa del que está fent el PSOE a Tibi, que no dude en enviar-me algún document. Aixó si, la vostra paraula a seques no hem val, necesite algún document que ho acredite…Mes que res perque no vaig a fiarme de la informació dita per tots els ANONIMS que heu escrit aquí. Si de veritat estic dient barbaritats, almenys doneu la cara i doneu documents que acrediten el que dieu… En un moment canvie la noticia!! Gràcies.

  3. Hola,

    Et volia felicitar per tot el que dius. Aquest bloc, sense cap mena dedubte, és dels més entretinguts de llegir i dels més bons de pair. Gràcies per ser-hi i salut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *