Close
EL COL.LEGI PRIVAT DE CASTALLA

EL COL.LEGI PRIVAT DE CASTALLA

Xe que bé! van a fer-nos un col.legi  privat i bilingüe ( o trilingüe, ja no ho sé)a Castalla . Privat?? Si, si, privat, per a que algú s’emporte "dinerets"… I mentrestant com està l’institut públic? Va com va. En el 91 teníem 7.000 habitants, en el 2001 7.700 i ara en tenim 9.331 (es nota que a la televisió no fan res de trellat, de 1970 al 2001 a pujat la població el mateix que els últims 5 anys!!) i l’únic que promouen es aquest col.legi privat. També es veritat que la població actual de Castalla es un 10,5 % estranjera.

I el millor es fer-lo privat? Es veu que si. Els nostres polítics, Joan Ric Ric i companyia creuen que es el millor. Tindreu que apuntar als vostres fills al cole privat quan les aules del públic estiguen sobresaturades i baixe el seu rendiment. I el nostre idioma? El valencià d’alfabetització campista tindrem que incloure’l?

Gràcies al president actual del País Valencià tenim la caradura de poder dir que parlem 4 o 5 idiomes, per a que més? Jo ja parle Català, Valencià, Valencià Campista (també anomenat castellà), Mallorquí i un poc d’Angles. I si m’apures parle també polaco i xino mandarín, com diuen alguns aspanyols.

A partir d’ara tindrem que posar al curriculum vitae que parlem 5 o 6 idiomes…Per que no muntem nosaltres un col.legi d’idiomes privat? Si parlem 4 idiomes mínim de naixement!! Si al final l’estratègia dels blauets els eixirà cara.

Castalla està construint a un ritme imparable. Sobretot coses que estàn mal fetes i depressa i correguent pa guanyar les eleccions. Entre Manolo i Benito, Pepe Gotera i Otilio i Tim Allen estàn arreglant-nos el poble.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 + 9 =