Close

Relax Diànic a la capital de La Marina Baixa

[vimeo 61781374 w=500 h=281]
Feia dos mesos que no actualitzava! En fi… degut al nou projecte, Diània.tv, no he tingut temps ni de nomenar ací el projecte! xD
Aprofitant que baixava a la capital de La Marina Baixa, la Vila Joiosa, dins del territori Diànic (Que és Diània?), he fet un vídeo que al final s’ha quedat bastant bonic. Amb música original d’Ivàn, de La Vila! 🙂

“Quant a la delicada i àrdua qüestió del nom del territori considerat, de la macrocomarca que ens convida a viatjar, del minúscul i singular bocí de planeta Terra que ens té enamorats, delimitat, si fa no fa, com una illa en forma de punta de fletxa apuntant devers la mar i el sol naixent, pel riu Xúquer a tramuntana, el Vinalopó a ponent, el riu de la Vila a migdia i la mar nostra a l’est, i que enclou les comarques de la Marina, l’Alcoià, el Comtat, la Vall d’Albaida, la Costera i la Safor, ens hem decantat, atenent a raons de pura sonoritat i fonda enyorança, per la denominació de Territori Diànic o, senzillament, Diània, ja utilitzada per autors de gran prestigi científic i intel·lectual com Oriol de Bolòs, Folch i Guillén o Daniel Climent, i sense cap llei d’imposar-la sobre d’altres d’igualment escaients i qüestionables, avantatjoses i limitades o tan belles i plenes d’evocadores ressonàncies com Contestània o les Valls, Comarques o Muntanyes alacantines o alcoianes, o simplement Comarques Centrals Valencianes i, encara, Tugur Tudmir i Yibal Balansiyya, si volguérem fer reviure els noms dels temps del Xarq al-Andalus, del qual tantes belles i abundoses mostres toponímiques ens resten.
(…) I que la Terra òmpliga d’un oratjol feliç les veles de la nau de les vostres vides i us procure una venturosa i fruitosa navegació per la verda mar de les Mil i Una Meravelles de Diània.”
 

En fi… no se si seguiré amb aquest blog per molt de temps més. Per qüestions més que res d’estalviar diners (massa dominis i allotjaments).  Camins que s’esvaeixen, camins que ara prens, un encreuament de camins, alguns en el que es veu el final, altres que es perden per l’horitzó. Camins.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 − 1 =