Close
MOROS,CRISTIANS I FEIXISTES

MOROS,CRISTIANS I FEIXISTES

La recent polèmica entorn a la festivitat de Moros i Cristians, que tant es cel.lebra a les comarques del sud dels Països Catalans, no fa altra cosa que despertar els mateixos factors de sempre: La llibertat d’expressió tallada per fanàtics religiosos-feixistes.

Recentment s’ha publicat al periòdic "Financial Times" una notícia sobre els retalls que hi ha a algunes festes de Moros i Cristians, i com els "conservadors espanyols" (segons el diari) han dut a terme la iniciativa de convertir les festes en Patrimoni de la Humanitat.

Es veritat que han suprimit actes a les nostres festes, però actes petits que en la majoria de pobles no tenen rellevància. En Beneixama ja no fan explotar a la Mahoma, i aquí en Castalla ja no fem "l’Enterro de la Mahoma", que per cert era un acte que tampoc tenia molt de trellat. Son petits actes que d’alguna manera poden ferir la sensibilitat d’algunes persones, i que el fet de suprimir-los tampoc suposa un gran esforç.

Però el problema es crea quan es parla de canviar totalment (o suprimir) les festes de Moros i Cristians. I aquests comentaris els duen a terme fanàtics religiosos que no crec que tinguen la suficient informació sobre aquestes festes.Els mateixos fanàtics que censuren l’Opera de Mozart i la famosa caricatura. Uns fanàtics que recorden a l’Inquisició Espanyola.

 Duc vint anys ixin de fester ( i tinc vint anys) i en cap moment he sentit que estava discriminant a altra cultura o altres creences religioses. Les nostres festes son simplement una representació d’una època històrica, i un moment de festivitat i germanor entre la gent, i en cap moment es pretén ferir la mentalitat de determinades persones.

Però el gran problema que durà aquesta polèmica no es altra que l’augment del racisme, que el Partit Popular utilitzarà per fer campanya i guanyar vots. No havia vist a Zaplana fer res des de feia temps, i ho fa ara per declarar les festes Patrimoni de l’Humanitat. Quan hi ha interessos aquesta gent s’apunta al que siga.

Espere que les festes continuen, i quan mes gent d’altres cultures i creences s’incorporen a la festa, millor. I per cert, el meu total recolzament a les dones d’Alcoi que volen eixir a les festes!!, d’això si que no parla el Partit Popular.

Les festes d’Alcoi es cel.lebren des de fa 300 anys, i la dona participa als boatos des de fa 25, i tan sols hi ha 6 dones en ple dret de desfilar. Això si que es tolerant? Totes les filaes han tancat les portes a les dones amb l’excusa de la tradició. I adivineu qui desfila a una deixes filaes: Zaplana. Què fa el feixista aquest que no posa remei a una festa masclista com la de Alcoi? Tot es resumeix en: Moros,Cristians i Feixistes.

Un altre cas sorprenent es el d’Andrés Bernabeu, que va ser denunciat per presentar a la seva filla com a Sant Jordiet el passat juny, i va ser expulsat de" l’Associació Feixista de Sant Jordi". Això demostra una vegada més el masclisme que regna en la ciutat d’Alcoi.

EN DAVANT TOTES LES FESTERES ALCOIANES, LA FESTA ESTÀ BUIDA SENSE VOSALTRES!!                                                           

 Fora els feixistes de les filaes Alcoianes!!

Informació sobre la situació de la dona a les festes d’Alcoi:  http://www.fonevol.net/ 

4 thoughts on “MOROS,CRISTIANS I FEIXISTES

  1. Si al País Valencià és preocuparen igual pel País i la llengua igual que per les festes de Moros i "Xones" o les Falles de piròman, d’altra mena ens aniria.

    Això sí els catalans del país veí i les festes ens preocupen força més, tal vegada per eludir p evadir-nos les responsabilitats pròpies?.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *