Close
Irie Révoltés criden per un moviment mundial

Irie Révoltés criden per un moviment mundial

Recupere aquesta entrada que he “perdut” en algun dels moviments entre blogs, blocs, wordpress i pàgines personals. El text estava copiat al Racó Catalá, i gràcies a aixó he pogut recuperar-lo. Vaig escriure aquesta ressenya a l’abril de 2011:

Els “afortunadament rebels” (o positivament rebels) alemanys tornen amb un magnífic disc que mescla reggae,hip-hop, ragga, dancehall, punk, rock, drum’n’bass i una amalgama de sons inacabable cantada en francès i alemany.

Des de la inicial “Back Again“, es desencadena una tempesta d’èxtasi i ens donen un toc d’atenció. Irie Révoltés ja estan ací una vegada més per a denunciar l’”Expulsion” o la reducció dels drets dels treballadors a “Travailler“, el seu primer senzill. No podràs llevar-te la tornada del cap:

Després d’aquesta tempesta, arriba una mica de relax amb reggae marca de la casa. “Merci” és ja un tema llegendari en la carrera d’aquest grup de Heidelberg, Alemanya. Aquest tema ja el vam poder escoltar al 2007, i ara el tornen a cantar amb nous arranjaments i una secció de vent. Hi ha dos vídeos, aquest de 2007, i la nova versió que va sortir aquest estiu com a single:

I de sobte ens tenim que aixecar una vegada més amb “Aufstehn” (aixeca’t), una cançó que als directes farà botar i cridar a més d’un. Si hi ha un nou ordre mundial, la nostra resposta és un “Mouvement Mondial“! Aixeca’t!

Després del reggae optimista de “Il est la” (que també té vídeo!) i “Tes yeux” (els teus ulls), arribem al moment, sens dubte, culminant de l’àlbum. I és que “Antifaschist” comença amb cellos i violins i dona pas a una espècie de reggaeton i hip-hop/ragga que deixa sense alè, i tot ficat a una turbina d’acords i melodies amb regust a punk-rock, i que acaba amb una sessió de Drum’n’Bass!! Deixen clarament definida la seua ideologia amb el crit de guerra “Antifaschist Für Immer, Für Immer!!!” (antifeixista per sempre, per sempre!) .

On en a marre” (estem cansats) i amb “Manipulation” veiem el seu costat més Dancehall i ens parlen sobre la crisi econòmica capitalista i la manipulació dels mitjans de comunicació.

“Des Fois” (a vegades) i “Utopie” ens mostren la seua cara més optimista, amb ritmes alegres de reggae i música jamaicana en general.

I més i més i més!!! La cançó El Temps és or (Zeit ist Geld) també ha sigut convertida en un magnífic vídeo:

https://youtu.be/ywPI6Hq38ow

No us podeu perdre aquest grup ni aquest disc. Si teniu la oportunitat, aneu a algun concert d’ells!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 4 =