Close

Covid-19: Últim dia de llibertat per a la natura?

La mare terra comença a guanyar alló que li pertany. Li ho tornarem a arrabassar?

La crisi del Coronavirus i les darreres pluges ens han deixat la nostra benvolguda Diània verda i radiant. Els animals i les plantes intenten guanyar allò que és seu i aprofiten la nostra absència per a fer-ho. El resultat l’estem comprovant: retrocès de la contaminació, retorn d’espècies, natura desbocada… un plaer per als sentits. El que no hem aconseguit en dècades, estem fent-ho ara en unes setmanes com a conseqüència d’un virus causat pel nostre menyspreu a la natura.
La mare terra ens posa a prova i caldria aprofitar aquesta situació per a replantejar-nos el nostre paper com a espècie. Continuarem amb el nostre rol de dolents, fent de càncer per al planeta? O pel contrari començarem a viure en harmonia amb el nostre entorn? Amb mascaretes i gel desinfectant no anem a solucionar aquest problema. Açò es soluciona canviant els nostres hàbits i la nostra forma de conviure amb el planeta i la resta d’espècies.
Al canal d Ecologistes en Acció estan fent xerrades ben interessants durant el confinament. També podeu veure (o escoltar) “Creixement sense límits o sostenibilitat? Del món oceà il·limitat al món illa” de Ricardo Almenar, la primera conferència que vaig enregistrar per a Diània Televisió, allà pel 2012, a l’Ametlla de Palla de Carrícola. Mai em cansaré de reivindicar-la.  També he descobert a la web de l’Ajuntament de València el llibre  “Thierra, la alteración humana del planeta” d’Almenar en format pdf.  Tenim a l’abast infinitat de recursos a la Internet per a reflexionar i aprendre, i la gent únicament veu el Nesflix. Encara ens passa poc…
Després de setmanes de confinament, comença la “llibertat” per a la nostra espècie. Seran els darrers dies de llibertat per a la mare terra?  Esperem que no. Necessitem avançar cap al món illa. T’apuntes?
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + four =